HATAY / DEFNE - Çekmece Şehit Türkmen İlkokulu

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlendi.

Ock

Kültürümüzün ve değerlerimizin ışığında çocuklarımızın iyi ruh hâlini koruma ve sağlıklı sosyalleşme hedefi temelinde  "Ailemle Oynuyorum, Okuyorum Yarıyıl Tatil Kitabım" hazırlanmıştır.

Kitapta, çocuklarımızın tatil süresince aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirebilmeleri için günlük olarak farklı etkinliklere yer verilmiştir. Her tatil günü için bulacağınız öneriler, çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunacak şekilde tasarlanmıştır.

Ock

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize minnettarlığımızı ifade etmek amacıyla

resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında 15 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilen bayrak törenlerinde saygı duruşunda bulunduk.

MİNNETTARIZ!!!

Ock

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), bu yıl ilk kez sömestir tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmasının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlenecek.

Yapılacak etkinliklerle öğrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini geliştirmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması, keyifli vakit geçirmesi ve bunlarla beraber okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu yaşayarak görmeleri hedeflendi.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ock

Bilim ve Sanat Merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ilişkin işlemler 1, 2 ve 3. sınıf düzeyinde genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında başladı.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası kapsamında  okulumuzdaki tören 09:05'te sirenlerin çalmasıyla başladı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra okul müdürümüz Ziya ÖZDEMİR,günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı.Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yılı anma törenimiz öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı gösterilerle devam etti. ATATÜRK'ü  Saygı,Özlem ve Minnetle Anıyoruz.

Ekm

Tüm ülkemizde binlerce yüzyıllık tarihi geçmişimizden aldığımız ilhamla Gazi Mustaf Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyetini 100.yılını büyük bir coşkuyla elden ele,dilden dile ,gönülden gönüle milletçe doyasıya kutladık.Hep birlikte nice 100 yıllara.Minnettarız..

Ekm

Okulumuz salonunda gerçekleştirilen toplantı 15 Ekim 2023 pazar günü saat10:00'da Okul Müdürü Sayın Ziya ÖZDEMİR başkanlığında yapıldı. Bu toplantıda “Okul–Aile arasındaki bütünleşmenin gerçekleştirilmesi, veli ve okul arasındaki iletişimi güçlendirmesi, eğitim–öğretimi geliştirici faaliyetlerin desteklenmesi ile ilgili konular konuşuldu. Ayrıca bu toplantıda 2023-2024 ders yılı için “Okul Aile Birliği” yönetimi oluşturularak, görev dağılımları yapıldı.Yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerine başarılar dileriz.

Ekm

Kızılay kurumları ve çalışma düzenleri ile ilgili öğrencilere bilgi verdi.Öğrencilere hijyen seti dağıtımı yapıldı.

Ekm

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİ - RESİM VE FOTOĞRAF SERGİSİ

Düzenlenen etkinlikler çerçevesinde okulumuzda öğrencilerimiz tarafından resim ve fotoğraf sergisi açıldı. Duvar panolarında sergilenen resim ve fotoğraflar öğrencilerimiz tarafından ilgiyle incelendi, konunun hassasiyeti öğrencilerimize bir kez daha görsel olarak sunuldu.

Ekm

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası ve 15 Temmuz  "Demokrasi ve Millî Birlik Günü"Okulumuzda Tüm İdareci,Öğretmen Ve Öğrencilerin Katılımıyla  Törenle Yapıldı.