HATAY / DEFNE - Çekmece Şehit Türkmen İlkokulu

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlandı!

18 Mart Çanakkale Zaferi

18 Mart Çanakkale Zaferi, Anadolu halkının belki de en büyük zaferi; ama aynı zamanda yaşadığı en büyük acıdır. Tarihimize büyük bir zafer olarak geçse de yüreklerimizde büyük bir hüzün bıraktı. Bu kutlu mücadele uğruna Çanakkale’de 250 bin şehit verdik                                                                                                                     Ülkemizde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü olarak kutlanmaktadır. Birinci dünya savaşında elde edilen büyük başarının en önemli örneğidir.                18 Mart, Türk milletinin atalarına bir adım daha yaklaşması ve bizim o dönemi daha iyi anlamamız için önemli bir gün. Her 18 Mart’ta şehitlerimizi anmak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.                                                                                                                                                                                                                                              Çanakkale Zaferi, toplamda 433 gün devam eden kara ve deniz muharebeleri, tarihe İtilaf Devletleri adına büyük bir mağlubiyet ve prestij kaybı, Türkler adına ise, tarihte emsali olmayan bir zafer olarak geçmiştir.                                                                                                                                                                                                       18 Mart Çanakkale Zaferi, bu ülkenin bütünlüğü ve bekası için çok önemli bir zaferdir. Bu zaferle birlikte artık bu topraklarda kendimiz olarak yaşıyoruz.                         Kahraman şehit askerlerimizi ve ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK 'ü minnet ve şükranla anıyoruz.

18-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-2024

Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 11:11 - Görüntülenme: 47